Doterajšiu budovu vymenia budúci pedagógovia v Levoči za bývalé kasárne

02.11.2006 Levoča

Levoča 2. novembra (TASR) - Bývalé kasárne v Levoči by sa od budúceho školského roka mali zmeniť na sídlo Strednej pedagogickej školy (SPgŠ).
Doterajšiu budovu získala v rámci reštitúcií cirkev, ktorá tam zriadila osemročné gymnázium. \"Hľadali sme riešenie, preto nás potešilo, keď nám vedenie mesta ponúklo budovu bývalých kasární, ktoré prevzalo od ministerstva obrany, \" povedal pre TASR riaditeľ SPgŠ Jozef Cirbus. Rekonštrukčné práce sa podľa neho naplno rozbehli v závere mája a dnešný kontrolný deň za účasti predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Petra Chudíka potvrdil, že plánovaný termín ukončenia - koniec mája 2007 je reálny. Nasledujúci školský rok by teda mali začať budúci pedagógovia už v nových priestoroch.
\"Podľa projektu si rekonštrukčné práce vyžiadajú viac ako 140 miliónov korún. V tomto roku bolo preinvestovaných 70 miliónov, vlani niečo viac ako 7 miliónov, \" informoval riaditeľ. Doplnil, že aj vďaka dlhej jeseni so stabilným a teplým počasím sa podarilo dokončiť izoláciu základov objektu proti vlhnutiu muriva, zrekonštruovať strechu, obnoviť fasádu na východnej strane, vybudovať kotolne a v súčasnosti finišuje zvislá kanalizácia. Hotová je aj hrubá stavba novej telocvične.
V súčasnosti má SPgŠ v Levoči 350 denných študentov a ďalších 30 v rámci diaľkového štúdia. Ponúka tri študijné odbory.
 

Vyberte región